Rhodoniet is een mineraal dat bestaat uit mangaan-ijzer-magnesium-calcium-silicaat. Rhodoniet is afgeleid van het Griekse rhodon, dit betekent roze. Rhodoniet heeft een (donker)roze kleur met zwarte insluitsels. Rhodoniet ontstaat door hydrothermale processen in de aardkorst. Het wordt gevormd in metamorfe gesteenten, dat betekent dat rhodoniet ontstaat onder hoge druk en temperatuur. Dit gebeurt meestal diep onder het aardoppervlak. De kleur van rhodoniet kan variëren van roze tot roodbruin. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid ijzer en andere onzuiverheden aanwezig zijn in de omgeving waar het mineraal wordt gevormd.

Vindplaats:
Rhodoniet wordt gevonden in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Australië, Brazilië, Mexico en Peru.

Werking:
Rhodoniet bevordert herstel. Ook helpt het ondersteunend bij verlies van een dierbare, scheiding, liefdesverdriet, langdurige ziekte, mishandeling en trauma’s. Ook helpt het je hoofd koel te houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Rhodoniet helpt vergeven en stimuleert verzoening. Rhodoniet vermindert ook wonden en littekens. Ook versterkt rhodoniet het hart en de bloedsomloop. Rhodoniet helpt ook bij allergieën die slijmvorming en verstopte neuzen geven. Hierbij kan je denken aan hooikoorts en huisstofmijtallergie. Ook versterkt rhodoniet het immuunsysteem en helpt voor een betere stofwisseling.

Verzorging:
Voor het reinigen van rhodoniet kan je stromend water gebruiken. Het liefst koud water. Ook kan je de steen in een bakje met hematiet leggen. Voor het opladen van rhodoniet kan je bergkristal of maanlicht gebruiken.

Hardheid:
Rhodoniet heeft een hardheid van 5.5-6.5. Rhodoniet is krasbaar met een stalen vijl.

Sterrenbeelden:
Stier, steenbok en schorpioen