Malachiet is een mineraal dat bekent staat om de groene keur met donkergroene belijning. Malachiet wordt vaak samen gevonden met het verwante azuriet. Malachiet ontstaat wanneer koper in aanraking komt met water en zuurstof. Het koper slaat dan groen uit, zo komt malachiet ook aan de bekende groene kleur.

Vindplaats:
Malachiet wordt gevonden in China, India, Mexico, Rusland, Australië, de Verenigde Staten, Chili, Tsjechië en Congo.

Werking:
Malachiet beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. Ook helpt malachiet bij jaloezie, afgunst en emotionele disbalans. Malachiet biedt ook bescherming bij nachtmerries, onverklaarbare angsten en fobieën. Malachiet helpt je observatievermogen en reactievermogen te versterken. Fysiek helpt Malachiet helpt bij bevallingen en zorgt ook voor ondersteuning de periode die erna komt. Ook helpt malachiet tegen krampen bij menstruatieklachten. Door het hoge koper gehalte heeft malachiet een goede antibacteriële werking. Malachiet helpt ook goed bij blaasontstekingen.

Verzorging:
Malachiet kan niet tegen water. Je kan de steen dus niet reinigen met water. Je kan malachiet wel reinigen met hematiet of bergkristal. Om malachiet op te laden kan je de steen in het maanlicht leggen of op bergkristal. Zonlicht kan de steen verbleken.

Hardheid:
Malachiet heeft een hardheid van 3,5 – 4. Malachiet is krasbaar met een zakmes.

Sterrenbeelden:
Schorpioen, waterman, weegschaal en stier