Agni Manitiet is een tekiet steen. De steen heeft het uiterlijk van een tektiet maar is een redelijk nieuw ontdekte edelsteen. Het wordt ook wel de parel van vuur genoemd. De steen is herkenbaar aan de donkere houtskool grijs-zwart tot rokerige doorschijnende kleur. De steen ontstaat bij een grote vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting wordt magma in de atmosfeer geslingerd. Door de kou stolt het vulkanisch glas voordat het neer regent op aarde.

Vindplaats:
Agni Manitiet wordt gevonden op het eiland Java in Indonesië.

Werking:
Agni Manitiet is een krachtig en aardende steen dat tegelijk de elementen lucht en kosmos met zich meedraagt. Agni Manitiet is een glashelder dat de zielsenergie in het aardse leven laat stromen, terwijl het ook de hogere chakra’s integreert. Het is een steen van zelfbewustzijn en helpt bij spirituele groei en transformatie. Het geeft meer creativiteit en vergroot je zelfvertrouwen. Ook helpt de steen om je dromen tot realiteit te maken. Agni Manitiet helpt je nieuwe doelen te behalen. Het is een echte transformatiesteen, het beschermt tegen negatieve energieën en trekt positieve energie aan. De steen wordt vergeleken met moldaviet, maar moldaviet ontstaat door een meteoorinslag. Agni Maniet is ook sterker dan moldatviet.

Verzorging:
Agni Manitiet kan je opladen door de steen op bergkristal of amethist te leggen. Ook kan je de steen in zonlicht of maanlicht leggen. Als je Agni Manitiet wil opladen in zonlicht kan je dit het beste aan het begin of einde van de dag doen. Dan is de zon niet op het felst en verkleurt de steen minder snel. Stenen kunnen hun kleur langzaam verliezen als ze langdurig worden blootgesteld aan zonlicht.
Voor het reinigen van de steen kan je seleniet gebruiken. Hematiet is ook een goede reinigende steen. Een andere manier is om de steen te begraven in aarde, de energieën worden dan geabsorbeerd door de aarde. Agni Manitiet kan je ook reinigen met salie of wierook.

Hardheid:
Agni Manitiet heeft een hardheid van 5,5-6. Agni Manitiet is krasbaar met een zakmes.

Sterrenbeelden:
Waterman en weegschaal.

Weetje:
Agni Manitiet is Sanskriet. Vertaalt betekent Agni Manitiet parel van vuur.